Tähtisolistit esiintyvät Pietarin Petrotonika Symphony Orchestran säestämänä Turun linnan puistossa 5. heinäkuuta 2021.

Suuret purjelaivat rantautuvat ensi heinäkuun alussa jälleen Turkuun The Tall Ships Races - purjehduskisan myötä, ja samalla Turkuun saadaan kolmipäiväiseksi kasvanut musiikkitapahtuma Tall Ships Music Festival 5.–7.7.2021.

Festivaalin upeassa avauskonsertissa maanantaina 5. heinäkuuta loistavat Suomen kirkkain oopperatähti Karita Mattila sekä sydämet kautta musiikillisen kentän sulattanut upeaääninen Waltteri Torikka. Turun linnan puistossa kuultavan istuvan konsertin jylhästä soundista vastaa Turun ystävyyskaupungin Pietarin Petrotonika Symphony Orchestra. Turku on puolestaan Pietarin ensimmäinen ystävyyskaupunki, ja kaupungit ovat tehneet yhteistyötä jo liki 70 vuoden ajan.

The Tall Ships Races on Suomen kesän 2021 suurin yleisötapahtuma, johon odotetaan satoja tuhansia ihmisiä. Tapahtuma on myös Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlavuoden kohokohta. Karita Mattila nähtiin mukana myös kymmenen vuotta sitten Turussa samoissa juhlallisuuksissa, ja tuolloin hän myi kaksi konserttia loppuun. Tulevan Tall Ships Music Festivalin järjestävä Loud N' Live oli puolestaan mukana järjestämässä suurten purjelaivojen kisan yhteydessä pidettävää tapahtumaa jo vuonna 2017.

Turun kaupunki on valittu yhdeksi viidestä isäntäsatamasta vuoden 2021 The Tall Ships Races -tapahtumaan. Valinta korostaa Turun merellistä roolia vahvana tapahtumakaupunkina ja elämyksien tuottajana. Myös tapahtuman aluetaloudelliset vaikutukset ja matkailuvaikutukset ovat merkittäviä ja pitkäkestoisia.

- Olemme saamassa hienon konserttikokonaisuuden purjelaivatapahtuman yhteyteen. Turulla on jo pitkät perinteet Pietari-yhteistyöstä, ja Karita Mattila on ykkösvalinta esiintymään täällä kotimaisemissaan, toteaa purjelaivatapahtuman projektipäällikkö, Kimmo Hyyppä.

Tall Ships Music Festivalissa on kuultu aiemminkin suuria tähtiä, ja mukana ovat olleet kovimpien suomalaisnimien ohella esimerkiksi Pet Shop Boys, Liam Gallagher sekä Hurts. Ensi vuoden aiempaa laajempi festivaaliohjelmisto tullaan julkaisemaan alkuvuodesta 2021.

Ennakkoliput Tall Ships Music Festivalin avajaiskonserttiin tulevat myyntiin tiistaina 22.12. kello 9.00 Lippupisteessä sekä Tiketissä.

Ikärajattoman konsertin liput:  89€/129€/169€.

The Tall Ships Races järjestetään Turussa 5.–8.7.2021.

www.tallshipsmusicfestival.fi
 

Asiasanat: