Turun The Tall Ships Races alkoi hyväntuulisissa tunnelmissa virallisesti tänään 20.7. Varvintori oli täynnä avajaisyleisöä ja ilmavoimat tekivät Hawk-harjoitushävittäjillä peräti kolme ylilentoa.

Laivoja saapui Aurajokeen runsaasti koko aamupäivän ajan ja iltapäivään mennessä kaikki alukset olivat kiinnittyneet. Viimeisinä iltapäivällä saapuivat komeat Sedov (Venäjä, 122 m) ja Mircea (Romania, 93 m).

Aiemmin ilmoitettiin, että brasilialainen laivaston alus Cisne Branco on saanut konevian ja jäänyt Tallinnaan korjauttamaan sitä. Konevika on nyt korjattu ja alus on lähtenyt kohti Turkua. Cisne Brancon odotetaan saapuvan Turkuun perjantai-aamupäivän aikana.

Huomenna perjantaina 22.7. on odotettavissa näyttävä miehistöparaati, joka alkaa klo 17.15 Turun ylioppilasteatterin pihalta. Paraatin reitti kulkee pitkin Läntistä Rantakatua ja päättyy Suomen Joutsenen edustan ohjelmalavalle. Heti paraatin päätyttyä alkaa palkintojenjakoseremonia.

Miehistöjen jäsenille on soutukilpailu Aurajoessa. Kisaa voi seurata klo 10 - 14 Auransillan ja Teatterisillan välillä. Varvintorilla alkaa klo 22.55 ainutlaatuinen Rälläkkäsinfonia. Kulmahiomakonetta ”soittaa” Jankke Laaksonen, joka on kitaristina bändeissä Aurajoki Bottom Band ja Kaapo & Zetor.