Suuret laivat saapuvat Turkuun 20.-23.7. ja tapahtuma-alueen rakentaminen on jo täydessä vauhdissa. Tapahtuma vaikuttaa jokivarren liikenteeseen, esimerkiksi osa Itäistä Rantakatua muuttuu yksisuuntaiseksi 13.7. ja osa Läntistä Rantakatua suljetaan kokonaan liikenteeltä 17.7.

Tapahtuman aikana Läntinen Rantakatu on suljettu liikenteeltä välillä Martinsilta - Forum Marinum lukuun ottamatta tontti- ja huoltoajoa. Itäinen Rantakatu muuttuu yksisuuntaiseksi Merimiehenkadulta Martin sillalle saakka, ja ajosuunta on keskustaan päin. Martin sillalta suljetaan yksi kaista siten, että sataman puoleinen kaista varataan kevyen liikenteen käyttöön.

Tapahtuma-alueen pysäköintikielto tulee voimaan 12.7., jolloin myös tapahtuman rakentaminen alkaa osittain. Maanantaina 17.7. Läntinen Rantakatu suljetaan liikenteeltä.

Lisää liikennöinnistä tapahtuman aikana:

Suosi julkisia

Tapahtumaan on suositeltavaa saapua julkisella liikenteellä. Linja 1 välillä Kauppatori - Satama kulkee koko tapahtuman ajan tiheämmin ja myöhempään kuin normaalisti. Lisäksi Turun Ydinkeskustayhdistys yhteistyökumppaneineen tarjoaa maksuttoman Shopping-bussin Turun linnan ja keskustan välillä kerran tunnissa.

Myös Föri liikennöi normaalia aikatauluaan pitempään. Lisäksi joen yli kuljettavat maksutta Pikku-Föri Suomen Joutsenelta itärannalle ja takaisin, sekä Replot 2 -maantielautta Turun linnan ja Wärtsilän entisen telakka-alueen välillä.

Lisää julkisen liikenteen järjestelyistä: