Turku tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja yleisölle tutustua ensi viikolla alkavaan The Tall Ships Races - purjelaivatapahtumaan.

Mobiilisovellusten avulla saa ajankohtaista tietoa ohjelmasta ja esiintyjistä sekä yksityiskohtaista tietoa aluksista. Tuoreimpia uutisia, kuvia ja videoita löytyy tapahtuman Facebook-sivuilta.

The Tall Ships Races -tapahtuman aikataulu kuvauksineen on ladattu Eventmore - mobiilisovellukseen, jonka avulla sekä yleisö että purjehtijat näkevät mitä tapahtuu, missä ja milloin. Kartan avulla voi nähdä koko laajan tapahtuma-alueen esiintyjineen. Sovelluksen kautta voi myös tutustua artisteihin, ja kategoriahaku helpottaa löytämään jokaista kiinnostavat esitykset. Tall Ships Races -kanavan voi ladata ilmaiseksi osoitteesta:

Eventmore -palvelu on käytössä myös Euroopan suurimmassa kansaperinnetapahtumassa Europeadessa heinäkuun lopulla.

Alusten tiedot omaan puhelimeen

Tall Ships Races -alueella on myös digitaalinen lähiympäristö (Fyysinen web). Kyseessä on Globeon Oy:n tuottama palvelu, jossa aluksiin väliaikaisesti sijoitetut lähettimet kertovat laivan tarkat tiedot lähiym-päristössä oleville. Majakka (yhden suuntainen Bluetooth lähetin) lähettää URL-linkin, jonka älypuhelimet automaattisesti tunnistavat. Palvelun käyttäminen ei vaadi erillisen sovelluksen lataamista tai kirjautumista. Lähettimien kantama on muutamasta metristä 70 metriin toimintaympäristöstä riippuen.

Fyysinen web toimii Android sekä iOS -mobiililaitteissa, kun mobiililaitteen Bluetooth on kytkettynä päälle.

Turun kaupunki on edelläkävijä vastaavassa digiteknologian hyödyntämisessä. Turussa on majakat jo useissa kaupungin omistamissa rakennuksissa (esimerkiksi kaupungintalo, kirjastot ja urheilupaikat), sekä liki kaikissa linja-autoissa (170 kpl). Lisätietoa osoitteesta http://dpl.fi/tsr.

Viestejä mereltä

The Tall Ships Races näkyy vahvasti myös Facebookissa. Tapahtumalla on jo 15 000 seuraajaa ja määrä on jatkuvassa kasvussa. Internet -sivut palvelevat luonnollisesti useammalla kielellä. Turun tapahtuman sosiaalisen median aihetunniste eli hashtag on #tallshipsturku. Koko Tall Ships Races -kisaa voi lisäksi seurata tilillä @TallShipsRaces ja tunnisteella #TSR2017

Tunnelmia matkan varrelta ennen laivojen saapumista Turkuun välittyy nuorten purjehtijoiden kautta. Usealla eri aluksella seilaa nuoria, jotka kertovat matkan tunnelmista valokuvien, videoin ja bloggauksin. Viestit leviävät tapahtuma aikana myös kaupungin viestintäkanavien kautta: