Anna urkujen, kuoron ja kertojan tuudittaa sinut merelliseen tarinaan

Kun valas hotkaisi Joonan
Anna urkujen, kuoron ja kertojan tuudittaa sinut merelliseen tarinaan
Konsertti kaikenikäisille lauantaina 22.7. klo 22 Turun tuomiokirkossa
Akvaarionäyttely Iktys
Näyttely kristinuskosta ja aarteesta meressä ja taivaassa
Avoinna 22.7. – 1.8.2017 Turun tuomiokirkossa
Molempiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tule heinäkuussa viihtymään ja viilentymään Suomen ainoaan keskiaikaiseen katedraaliin!

Upea ja erikoinen konsertin ja neljän akvaarion näyttelyn kokonaisuus Turun tuomiokirkossa Tall Ships Race -tapahtuman aikaan. Konsertin on säveltänyt Veli Kujala.  Siinä esiintyvät Markku Hietaharju, urut ja Tuomiokirkon nuorisokuoro Turku Cathedral Youth Choir, jota johtaa Anu Åberg. Kertojana toimii näyttelijä Valtteri Roiha.

Iktys-näyttelyssä akvaariot toimivat kuin ikoneina toiseen maailmaan. Näyttelyn välityksellä voi katsoa luomakuntaan ja omaan sisimpään. Akvaariot kertovat kristinuskosta. Akvaarioita on neljä: yksi kertoo kristillisestä kasteesta. Toisen teemana on Iktys, kala, ensimmäinen kristillinen symboli.  Kolmas, Leviathan-akvaario, auttaa pohtimaan luomakunnan ja merien tilaa ja neljäs keskittyy tärkeimpään, aarteeseen taivaassa. Lapsille on kirkossa myös oma askartelupiste ”Pietarin kalansaalis”. Kalaverkkoon lapset voivat askarrella pahvisen, omalla nimellä varustetun kalan.

Akvaariot sijoitetaan kirkon sivukappeleihin. Ne on rakennettu yhteistyössä Turun Akvaariopisteen ja Jenni Ahtolan kanssa. Niihin pääsee tutustumaan heti konsertin jälkeen ja aina kirkon aukioloaikoina, huomioiden muut kirkkotilaisuudet.