Presidentin ja rouva Jenni Haukion mahdollinen osallistuminen tarkentuu myöhemmin, kun Suomi 100 -juhlavuoden aikataulut täsmentyvät.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut ensi kesänä Kotkassa ja Turussa järjestettävien The Tall Ships Races -purjelaivatapahtumien suojelijaksi. Presidentin ja rouva Jenni Haukion mahdollinen osallistuminen tarkentuu myöhemmin, kun Suomi 100 -juhlavuoden aikataulut täsmentyvät. 

The Tall Ships Races on Euroopan suurin purjehdustapahtuma. Se kerää yhteen vuosittain vaihtuvissa isäntäkaupungeissa miljoonia purjehduksen ystäviä. Tapahtuman pääpaino on nuorisotoiminnassa, kansainvälisyydessä ja hyvässä yhteishengessä. Itämerellä tapahtuma järjestetään joka neljäs vuosi.

The Tall Ships Races on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa ja on osaltaan tukemassa suomalaista kulttuuria ja suomalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta. Juhlavuoden teema ”Yhdessä” sopii hienosti The Tall Ships Racesin kansainvälisen ja monikulttuurisuuden henkeen. Turku ja Kotka korostavat omassa toiminnassaan Itämeren suojelun tärkeyttä ja tuovat sitä painokkaasti esiin tapahtuman aikana.