Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä?

The Tall Ships Races on kansainvälinen suurten purjelaivojen purjehdustapahtuma. Kilpailu järjestetään kerran vuodessa eri puolilla maailmaa. Joka neljäs vuosi kisataan Itämerellä. Vähintään puolet laivojen miehistöstä on sääntöjen mukaan oltava 15-25-vuotiaita.

Sail Training International ja Turun kaupunki järjestävät The Tall Ships Races 2024 -tapahtuman Turussa. Tapahtuma on Suomen suurin kesätapahtuma. Turku on toiminut Tall Ships Racesin isäntäsatamana useammin kuin mikään muu Itämeren alueen kaupunki, jo viidesti aikaisemmin. Tapahtuma on joka kerta kerännyt satoja tuhansia tyytyväisiä kävijöitä ympäri maata.

Milloin?

The Tall Ships Races Turku järjestetään 18.-21.7.2024

Missä?

Turun tapahtuma-alue levittäytyy Aurajoen molemmille rannoille. Tapahtuma-alue täsmentyy kevään 2024 kuluessa.

Onko tapahtuma maksullinen?

Koko Tall Ships Races -tapahtuma-alueelle on perinteisesti ilmainen sisäänpääsy. Yleisö pääsee tutustumaan useimpiin suuriin ja keskikokoisiin aluksiin maksutta. Jokaisen aluksen kapteeni määrittelee itsenäisesti aluksensa päivittäiset aukioloajat. Niistä ilmoitetaan erikseen alusten sisäänkäyntien vieressä olevissa tauluissa.

Milloin alukset saapuvat Turkuun?

Tarkentuu.

Mitä aluksia Turkuun saapuu?

Tarkentuu.

Miten pääsen tapahtuma-alueelle?

Tapahtumaan kannattaa saapua julkisilla kulkunevoilla jos vain mahdollista, sillä alueen ympäristö ruuhkautuu nopeasti. Lisätietoa liikennerajoituksista ja julkisen liikenteen aikatauluista löytyy nettivuiltamme lähempänä tapahtumaa.

Voiko Turkuun saapua omalla veneellä?

Omalla veneellä ei voi saapua. Aurajoki on suljettu normaalilta veneliikenteeltä koko tapahtuman ajan. Poikkeuksena kaupallinen charter –liikenne, venepaikan haltijat sekä erityisluvan saaneet tahot.

Aurajoessa sijaitseva Turun vierasvenesatama on suljettu yleisöveneiltä. Veneellä saapuvien vierailijoiden kannattaa tukeutua lähiympäristön satamien vieraspaikkoihin.

Mitä ohjelmaa tapahtuma-alueella on?

Tarkentuu.

Tapahtuma-alueen esteettömyys?

Turun Aurajokirannan alue on kokonaan asfaltoitua ja tasaista maastoa. Vierasvenesataman laitureille ja joen yli liikennöivien yhteysalusten laitureille pääsee ramppeja pitkin.

Saako tapahtuma-alueelle tuoda koiria?

Emme suosittele koirien mukaan ottamista, sillä alue on paikoitellen todella ruuhkainen. Lemmikkien tuominen tapahtuma-alueelle ei kuitenkaan ole kiellettyä.

Milloin alukset lähtevät?

Tarkentuu.

Onko tapahtumalla omaa postimerkkiä?

Tarkentuu.

Asiasanat: