Tapahtumatietoa

Turun aiemmat purjelaivatapahtumat:

 • 1996 The Cutty Sark Tall Ships’ Races
 • 2003 The Cutty Sark Tall Ships’ Races
 • 2009 The Tall Ships’ Races
 • 2011 The Culture 2011 Regatta (kulttuuripääkaupunkivuoden erikoisregatta)
 • 2017 The Tall Ships Races

Suuret purjelaivat saapuvat Turkuun

The Tall Ships Races on Suomen kesän 2021 suurin yleisötapahtuma, johon odotetaan satoja tuhansia ihmisiä. Tapahtuma on myös Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 10-vuotisjuhlavuoden kohokohta. Tapahtumapäivät Turussa ovat 5.–8.7.2021.

Tapahtuma järjestetään Itämeren alueella noin joka neljäs vuosi. Vuoden 2021 kisan isäntäkaupungit ovat kisajärjestyksessä Klaipeda (Liettua), Turku, Tallinna (Viro), Maarianhamina ja Szczecin (Puola). Vuoden 2021 tapahtumaisännyys on Turulle jo kuudes. Samalla Turku on koko Itämeren alueella eniten The Tall Ships Races -isännyyksiä saanut kaupunki.

  The Tall Ships Races -tapahtuma sijoittuu Aurajoen molemmille puolille. Luvassa on monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille usealla eri lavalla. Tapahtuma-alueelle on maksuton sisäänpääsy. Aluksia voi katsella rannoilta sekä vierailuilla laivojen aukioloaikojen puitteissa.

  Tapahtuman yhteydessä Turun linnan puistossa järjestetään myös erillinen The Tall Ships Races Music Festival, jonka konsertit ovat maksullisia. Lisätietoa: The Tall Ships Races Music Festival.

  Juhlaa Tallinnan kanssa 2021

  Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Turku toimi ensimmäisen kerran tapahtuman isäntäsatamana. Samalla tulee kuluneeksi 10 vuotta Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden isännyydestä. Vuonna 2021 Tallinna on ensi kertaa järjestämässä The Tall Ships Races -tapahtumaa. Turku ja Tallinna juhlivat samalla molemmat Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenettä juhlavuotta.

  Vuonna 2017 Turussa järjestetyssä The Tall Ships Racessa vieraili 544 000 ihmistä, mikä on Turun järjestämien purjelaivatapahtumien ennätys. Samaan puolen miljoonan kävijän tavoitteeseen pyritään myös vuonna 2021.

  Seuraa tapahtuman valmisteluita

  Löydät tapahtuman myös sosiaalisen median kanavista ja tunnisteilla #tallshipsturku #tsr2021

  Facebook: The Tall Ships Races Turku 2021
  Instagram: @turkukaupunki
  Twitter: @turkukaupunki

  Ulkomaiset valtionalukset

  Tall Ships Races-tapahtumaan osallistuvilta ulkomaisilta valtionaluksilta edellytetään aluevalvontalainmukaista maahantulolupaa. Sotilaspukua saavat käyttää ilman erillistä lupaa vain alusten vakinaiseen miehistöön kuuluvat henkilöt. Muiden aluksella matkustavien henkilöiden sotilaspuvun käyttöön tarvitaan sotilaan maahantulolupa. Maahantulolupia on haettava 15.6.2021 mennessä Pääesikunnalta lähettävän valtion suurlähetystön kautta.