Aluekartta ja liikenne

Tall Ships Races 2017 aluekartta, by Turun kaupunki - Åbo stad - City of Turku

 

Lataa tästä: Aluekartan parempi versio

Liikennerajoituksia

Läntinen Rantakatu on suljettu liikenteeltä välillä Martinsilta - Forum Marinum lukuun ottamatta tontti- ja huoltoajoa. Itäinen Rantakatu muuttuu yksisuuntaiseksi Merimiehenkadulta Martin sillalle saakka. Martin sillalta suljetaan yksi kaista siten, että sataman puoleinen kaista varataan kevyen liikenteen käyttöön.

Tapahtuma-alueella on voimassa pysäköintikielto 12.7. alkaen, ja Läntinen Rantakatu on suljettu liikenteeltä 17.7. alkaen

Henkilöautojen pysäköinti tapahtuman aikana

Martin koulun pihalla, Hopeasepänkuja 2, on valvottu maksullinen pysäköintialue 20.-23.7. klo 10.00 – 18.00, valvonnasta vastaa LC Turku Merileijonat.
Toinen valvottu pysäköintialue tulee Ruissalontielle entisen vedenpuhdistamon tontille, ja sen valvonnasta vastaavat LC Turku Suikkila ja LC Turku Ilpoinen.  Alueelta on runsaan kilometrin kävelymatka Tall Ships Races tapahtuma-alueelle tai mahdollisuus maksuttomaan bussikuljetukseen, kiertolinjana kauppatorin kautta. Tämä pysäköintialue on käytössä valvottuna to-la klo 10.00 – 18.00. ja su 23.7. klo 10-15. Ulosajo on mahdollista päivittäin klo 22 asti.  Pysäköinnin hinta on molemmilla alueilla 5€/auto/päivä. Pysäköintialueiden valvonnasta saatavat tulot menevät hyväntekeväisyyteen Itämeren suojelun hyväksi.

Kolmas valvottu maksullinen pysäköintialue löytyy Harppuunakorttelista (sisäänajo Vallihaudankadulta). Pysäköintialue on avoinna 19.-23.7. klo 9-21 ja pysäköinnin hinta on 15€/auto/päivä.

Muilta osin pysäköinti tapahtuu yleisillä pysäköintialueilla ja parkkihalleissa.

Polkupyörät

Ruuhkaisten kulkuväylien vuoksi polkupyöräily tapahtuma-alueella on turvallisuussyistä kielletty. Tilapäinen pyöräreitti ohjataan Linnankadulle ja Itäisellä Rantakadulla kevyen liikenteen väylällä.
Pyörät pitää jättää tapahtuma-alueen ulkopuolelle, erillinen pyöräparkki sijoitetaan Boren puistoon.

Veneliikenne Aurajoessa

Aurajoki on suljettu normaalilta veneliikenteeltä koko tapahtuman ajan. Poikkeuksena kaupallinen charter –liikenne, venepaikan haltijat sekä erityisluvan saaneet tahot. Kaikkien merelle haluavien alusten on oltava pois joesta sunnuntaina 23.7. klo 13.30 mennessä.

Veneiden pysäköinti

Aurajoessa sijaitseva Turun vierasvenesatama on suljettu yleisöveneiltä. Veneellä saapuvien vierailijoiden kannattaa tukeutua lähiympäristön satamien vieraspaikkoihin.

Turun Pursiseura Ruissalossa:
Varaukset: 0443762655
hinta: 20e/yö
Palvelut sis hintaan: WC, sähkö vesi, imutyhjennys, sauna/suihku jätehuolto,
Lisäpalvelut: Polttoaine, ravintola
Kuljetus kaupunkiin: Linja-auto / Taksi
Karttalinkki (opaskartta)

Ruissalon telakka:
Varaukset: 0400330413 tai ruissalontelakka@alfonshakans.fi
Hinta: 40/50/60e per yö, riippuen paikasta.
Palvelut sis hintaan: WC, vesi, jätepiste
Lisäpalvelut: ravintola, kahvila, jätepiste
Kuljetus kaupunkiin: Fölilautta, Tom lautta, Linja-auto ja taksi
Karttalinkki (opaskartta)

Kuvauskoptereiden käyttö Aurajoen yllä

Kuvaushelikopterien käyttö tapahtuma- ja jokialueen yläpuolella on kielletty turvallisuussyistä. Poikkeuksena erikseen luvan saaneet (media, organisaation oma kuvaus).