Tall Ships Races on megatapahtuma ja megamahdollisuus

Tehkää hyvin ja tulkaa ottamaan erilaiset palvelut haltuunne heinäkuussa Turussa.

Suomi on tapahtumien luvattu maa. Meillä järjestetään vuosittain n. 6500 tapahtumaa, joista n. 4600 osuu kesäkuukausille. Se tarkoittaa vilkkaimpina kesäviikonloppuina liki sataa tapahtumaa samanaikaisesti eri puolilla maata. On siis mistä valita!

The Tall Ships Races on teematapahtuma, joka yhdistää meren, laivat ja ihmisten kaukokaipuun mahtavalla tavalla. Turku ja Kotka ovatkin isännöimässä Suomen historian ehkä suurinta tapahtumaa koskaan. Odotusarvo on, että kahden kaupungin tapahtuma voi koota jopa miljoona kävijää seuraamaan suuria laivoja ja niihin liittyviä oheistapahtumia. Voi siis huoletta sanoa, että kyseessä on varsinainen megatapahtuma, täysin poikkeuksellinen maamme oloissa.

Monipuolinen kattaus kaikelle kansalle

Iso tapahtuma on myös iso mahdollisuus monelle kaupalliselle toimijalle. Harvemmin kukaan pystyy livenä tällä tavalla kohdistamaan  palvelu- tai tuoteviestinsä, arvopohjasta kertomisen tai muun halutun sanoman miljoonalle kuluttajalle samanaikaisesti. Tätä voidaan huoletta kutsua megamahdollisuukseksi, johon erilaiset kaupalliset toimijat ovatkin tarttuneet innokkaasti. Turun tapahtumassa tullaan näkemään eri rooleissa yli viisikymmentä yhteistyökumppania ja erilaisia elämyksiä ja tuotteita on myymässä jopa kaksisataa toimijaa. Aikamoinen määrä yrityksiä on siis liikkeellä valmiina palvelemaan Aurajoen rannoilla liikkuvia ihmisiä.

Ihmiset ovat tutkitusti ovat valmiita käyttämään rahaa, kun palveluvalikoima ja tarjonta on kohdallaan. Tall Ships Races-tapahtumaan ollaan pyritty rakentamaan mahdollisimman monipuolinen kattaus kaikkea. Onhan kävijäkuntakin iso leikkaus koko yhteiskunnasta ja kun ihmisiä on paljon, on makujakin monenlaisia. Tarjolla tulee olemaan esimerkiksi seuraavanlaisia asioita; teemabaareja, shanty-lauluja, fine dining-ravintola, käsityöläistuotteita, ilmaisia supertähtien esiintymisiä, autonäyttely, Duudson Activity Park, vain TSR-tapahtumassa myynnissä oleva kahvia, RC-autojen jättirata, seppien työnäytöksiä jne…..  ja tietysti laivoihin tutustumismahdollisuuksia.

Tehkää hyvin ja tulkaa ottamaan erilaiset palvelut haltuunne heinäkuussa Turussa!

Jari-Pekka Jouppi
Asiakkuusjohtaja
Markkinointiosakeyhtiö i2