Puhtain tuulin Itämerellä

Meille merenkävijöille, niin purjeveneilijöille kuin Ahvenanmaan viikingeillekin, on Itämeren hyvinvointi ja elinvoimaisuus äärimmäisen tärkeää.

Kesä ja aurinko, leppeän tuulen ujellus korkeissa mastoissa, kansainvälinen puheensorina Aurajoen kauniilla rannoilla ja merenkävijöiden yhteishenki. Näistä elementeistä on Turun Tall Ships Racesin tunnelma tehty. 

Meille merenkävijöille, niin purjeveneilijöille kuin Ahvenanmaan viikingeillekin, on Itämeren hyvinvointi ja elinvoimaisuus äärimmäisen tärkeää. Tästä syystä Viking Line tekee päivittäin töitä Itämeren ja sen arvokkaan saariston säilyttämiseksi, myös tuleville sukupolville. Itämeren suojelu ja tutkimus on valittukin Viking Linen Suomi 100 -juhlavuoden teemaksi. Juhlavuoden kunniaksi tulemme lahjoittamaan Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle 50,000 euroa Itämeren merentutkimuksen hyväksi. 

Viking Linen ympäristötyö ulottuu jo vuosikymmenten taakse, mutta kehitystyö jatkuu. Itämeren hyvinvointi innostaa meitä etsimään jatkuvasti uusia keinoja toimia entistäkin ympäristöystävällisemmin. Turusta liikennöivä M/S Viking Grace oli aikoinaan kokoluokkansa ympäristöystävällisin matkustaja-alus maailmassa. Se hyödyntää mm. täysin rikitöntä LNG-maakaasua polttoaineenaan. 

Tuulivoimaa Punaisille laivoille

Ensi vuonna Gracella purjehditaan vieläkin puhtaammin. Kirjaimellisesti purjehditaan, sillä alukseen asennetaan suomalaisen meriteknologiayhtiö Norsepowerin mekaaninen roottoripurje, joka muuntaa tuulen aluksen työntövoimaksi. Näin säästyy roimasti polttoainetta. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten suomalainen osaaminen ja teknologia yhdistettynä haluun kehittää entistä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja, tuottaa konkreettisia ympäristötekoja. 

The Tall Ships Races 2017 -kisan 2500 purjehtijasta noin puolet on 15–25-vuotiaita nuoria. Me Viking Linella haluamme Suomen juhlavuonna nostaa aivan erityisesti esiin Itämeren ainutlaatuisuuden ja innostaa muitakin kehittämään entistä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Näin nuorilla purjehtijoilla on jatkossakin mahdollista seilata puhtain tuulin maailman kauneimmassa saaristossa. 

Puhtaamman merenkulkijuuden puolustajina olemme innolla mukana, kun Tall Ships Race purjehtii Turkuun. Tilaisuus on upea yleisötapahtuma ja samalla mahdollisuus nostaa esiin Itämeren ainutlaatuisuutta. Ja koska mielestämme ilo ja elämykset kuuluvat nekin luonnollisesti merelliseen kesään, Viking Linen tapahtumalavalta löytyy vakuuttava artistikattaus Roope Salminen & Koirista, aina Ellinooraan ja Chisuun. 

Aurinkoista kesää ja näkemisiin Turun Tall Ships Racesissa!

Tietoa kirjoittajasta

Christa
Grönlund
Viestintäjohtaja
Viking Line Abp