Näkyvät seuraukset luovat uskoa ympäristön eteen tehtävään työhön

Luonnon vesi on ollut minulle aina tärkeä elementti

Luonnon vesi on ollut minulle aina tärkeä elementti. Sitä ei väsy koskaan katselemaan, sillä se on aina erilainen säästä tai vuodenajasta riippuen. Vesi ja luonto yleensäkin rauhoittavat mieltä.

Vastuu siitä, että voimme nauttia puhtaasta ympäristöstä tulevaisuudessakin, kuuluu meille kaikille. Minusta etenkin yritysten on omassa toiminnassaan kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, minkälaisen jalanjäljen toiminta jättää ympäristöön. Olen iloinen siitä, että olemme Arkeassa koko henkilöstön voimin tehneet töitä ympäristön eteen ja saaneet näkyviä tuloksia aikaiseksi. Vastuullinen toiminta on Arkean arvojen mukaista ja olemme pystyneet tätä arvoa elämään konkretiaksi.

Olemme tehneet rohkeitakin valintoja ja kokeiluja. Uskaltauduimme esimerkiksi ensimmäisenä Turussa myymään tarjoilusta ylijäänyttä ruokaa mobiilisovelluksen avulla. Olemme pienentäneet hiilidioksidipäästöjämme ottamalla käyttöön sähköautoja ja siirtymällä uusiutuvan dieselin käyttöön. Seuraamalla tarkasti hävikkiä olemme pystyneet pienentämään ruokailusta ylijääneen ruoan määrää.

Konkreettiset teot, joilla on näkyviä seurauksia luovat uskoa siihen, että jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, millaisessa ympäristössä elämme ja millaisen ympäristön haluamme jälkipolville jättää. Mitä lähempänä omaa elinympäristöä vaikutukset ovat nähtävissä, sitä tärkeämpiä ne meille ovat. Itämeri on meille meren äärelle asuville ja työskenteleville erityisen merkittävässä roolissa. Siksi Tall Ships Racessa mukana oleminen on Arkealle iso kunnia.

Suuret purjelaivat ovat puhtaan liikkumisen lähettiläitä. Lisäksi ne ovat mahtavia käsityötaidonnäytteitä, jotka tuovat esiin vanhoja kauniita puupintoja. Purjelaivat edustavatkin minulle arvostamiani kädentaitoja. Purjelaivoja katsellessa tulee hyvä mieli siitä, että niitä ylläpidetään ja perinnetaitojen osaajia on olemassa.

 

Hyvää Tall Ships Race –tapahtumaa kaikille!

 

Tuija Rompasaari-Salmi

toimitusjohtaja

Arkea Oy