Aluekartta ja liikenne

Infopisteet

Tapahtuman yleiset infopisteet sijaitsevat Aurajoen länsi- ja itäpuolilla. Infopisteistä voi myös tiedustella kadonneita löytötavaroita.

Aluekartta

Aluekarttaa päivitetään..

Liikennerajoituksia

Läntinen Rantakatu on suljettu liikenteeltä välillä Martinsilta - Forum Marinum lukuun ottamatta tontti- ja huoltoajoa. Itäinen Rantakatu muuttuu yksisuuntaiseksi Merimiehenkadulta Martin sillalle saakka. Martin sillalta suljetaan yksi kaista siten, että sataman puoleinen kaista varataan kevyen liikenteen käyttöön.

Tapahtuma-alueen pysäköintikielto tulee voimaan 12.7., jolloin myös tapahtuman rakentaminen alkaa osittain. Maanantaina 17.7. Läntinen Rantakatu suljetaan liikenteeltä.

Polkupyörät

Ruuhkaisten kulkuväylien vuoksi polkupyöräily tapahtuma-alueella on turvallisuussyistä kielletty. Tilapäinen pyöräreitti ohjataan Linnankadulle ja Itäisellä Rantakadulla kevyen liikenteen väylällä.
Pyörät pitää jättää tapahtuma-alueen ulkopuolelle, erillinen pyöräparkki sijoitetaan Boren puistoon.

Veneliikenne Aurajoessa

Aurajoki on suljettu normaalilta veneliikenteeltä koko tapahtuman ajan! Poikkeuksena kaupallinen charter –liikenne sekä erityisluvan saaneet tahot. Kaikkien merelle haluavien alusten on oltava pois joesta sunnuntaina 23.7. klo 13.30 mennessä.

Julkinen liikenne tapahtuman aikana

Lisävuoroja linja-autoliikenteessä

Linjalla 1 välillä Kauppatori - Satama bussit kulkevat koko tapahtuma-ajan tiheämmin ja myöhempään kuin normaalisti. Vuoroväli 5 minuuttia klo 9 - 22.30. Pe 21.7. ja la 22.7. ajetaan klo 02.30 asti
Bussit lähtevät Kauppatorin pysäkiltä T6 (Åbo Svenska Teaternin edestä) Linnankatua pitkin satamaan, joten jokiranta on hyvin saavutettavissa bussilla.

Linjalla 8 pääsee Ruissaloon sunnuntaina 23.7. katsomaan laivojen lähtöä. Bussit kulkevat 15 minuutin välein klo 13.45. – 18.30. (Pysäkki T39, Eerikinkadun ja Aurakadun kulma).

Lisätietoja: www.foli.fi

Förillä pidennetty aikataulu

Föri liikennöi normaalia aikataulua pitempään tapahtuman aikana, 19.- 20.7. klo 6.15 – 24.00 ja 21.- 22.7. klo 6.15 – 00.30.

Pikku-Föri

Pikku-Föri kuljettaa yleisöä maksutta Aurajoen yli. Lähtöpaikkoina Suomen Joutsenen perän takana oleva laituri, Aurajoen itärannalla satamanosturin ja Viking Linen esiintymislavan kohta.
Alus kulkee ke 19.7. - su 23.7. klo 10 - 23. Mukaan mahtuu 38 henkeä/suunta.

Ylimääräinen alus yleisökuljetuksiin joen yli

Yleisöä kuljettaa joen yli Förin lisäksi keltainen maantielautta Nagu 2. Alus kulkee Turun linnan kohdalla olevalta ponttonilta joen yli Wärtsilän entiselle telakka-alueelle. Mukaan mahtuu n. 300 henkeä kerrallaan. Matka on maksuton. Ylimääräinen lautta kulkee tauotta tapahtuman aikana 20.- 22.7. klo 12.00 – 23.00. Sunnuntaina 23.7. lautta ei liikennöi.

Vesibussiliikenne välillä Aurajoki – Ruissalon Kansanpuisto

Vesibussi liikennöi tapahtuman aikana Aurajoessa, joka antaa hienon mahdollisuuden nähdä laivat uudesta perspektiivistä. Alus liikennöi joka päivä klo 10 - 18. Vesibussin pysäkit ovat Martin sillalla, Forum Marinumissa, Ruissalon telakalla ja Ruissalon Kansanpuistossa. Matka-aika pysäkkipysähdyksineen on noin puoli tuntia. The Tall Ships Racen aikana poikkeukselliset aikataulut ja reitit, joista tiedotetaan myöhemmin.

Vesibussiliikenne on osa seudullista Föli-liikennettä, ja siinä käy samat lipputuotteet kuin muussa liiken-teessä. Myös tariffit ovat samat kuin bussiliikenteessäkin eli aikuisen kertalippu maksaa 3 euroa ja lapsen 1,50 euroa. Mukaan mahtuu 75 henkeä/suunta, polkupyörät kulkevat mukana maksutta.

Lisätiedot: www.foli.fi/fi/vesibussi

Maksuton bussikyyti torilta alueelle

Turun Ydinkeskustayhdistys yhteistyökumppaneineen tarjoaa maksuttoman Shopping bussin Turun linnan ja keskustan välillä, reitti on: Turun linna – Juhana Herttuan puistokatu –
Tukholmankatu – Puutarhakatu – Aurakatu – Maariankatu – Kauppiaskatu – Ortodoksinen kirkko.

Ajoajat: to 20.7. klo 13 – 20, pe 21.7. klo 9.30 – 20, la 22.7. klo 10.30 – 20, su 23.7. klo 12.30 - 15.30.

Lisätiedot toiminnanjohtaja Katariina Räike, puh. 044 9738 199, katariina.raike@keskellaturkua.fi